Wat is het Nieuwe Pinnen?

Het Nieuwe Pinnen houdt in dat u niet langer de Pinpas of Creditcard door het Pinapparaat swiped maar deze hier in dipt. Het Nieuwe Pinnen is ontwikkeld door Europay, Mastercard en Visa om de veiligheid te verbeteren en de transactie snelheid te verhogen.

Het Nieuwe Pinnen voor de consument

Voor de consument veranderd er niet veel. Ze moeten nu de Pinpas dippen in plaats van swipen. Hierdoor moeten ze wel opletten dat ze niet de Pinpas vergeten mee te nemen wanneer ze klaar zijn met de transactie. Het is ook zo dat frauderen met Pinpassen en Pinapparaten een stuk lastiger is maar daar merkt de consument niet direct iets van.

Het Nieuwe Pinnen voor de ondernemer

Voor Ondernemers zijn de aanpassingen wel iets groter. Zo kunnen Pinautomaten niet langer op een analoge lijn worden aangesloten. Dit omdat bij het Nieuwe Pinnen over een analoge lijn soms wel tot 60 seconden kan duren voordat een Pintransactie voltooid is.

De Voordelen zijn echter dat wanneer u pint over een breedband internet verbinding een Pintransactie slechts enkele seconden duren en de Pin verbinding veel veiliger is. Hierdoor is de kans op skimmen aanzienlijk verlaagd waardoor Pinnen nog veiliger is geworden.

Klaar voor Het Nieuwe Pinnen?

Om gebruik te kunnen maken van Het Nieuwe Pinnen heeft u wel een geschikt Pinapparaat nodig. Hier kunt u zien of uw Pinapparaat EMV geschikt is en welke u zou kunnen aanschaffen wanneer die van u dit niet is.

Geef een reactie