Wat is NFC?

NFC staat voor Near Field Communication. Dit betekent de communicatie tussen apparaten zonder dat ze elkaar daadwerkelijk aanraken. Deze technologie is de opvolger van de RFID technologie die bijvoorbeeld gebruikt is in de OV-Chipkaart.

Praktische toepassingen NFC

Met NFC is het bijvoorbeeld mogelijk om contactloos te betalen met een Pinpas op een Pinapparaat zonder een pincode in te hoeven typen. Het is ook mogelijk om met een smartphone, die is uitgerust met een NFC-chip, bedragen onder de 25 euro te betalen.

Contactloos Pinnen

Voor het Pinnen van kleine bedragen onder de 25 euro is dit dus een ideale oplossing. Dit zou bijvoorbeeld veel kunnen worden gebruikt in de Retail of wat kleinere winkels. Dit omdat bedragen onder de 25 euro zonder pincode betaald kunnen worden en je zonder pincode veel sneller uw klanten kunt laten afrekenen.

Ook bedragen boven de 25 euro kunnen contactloos betaald worden maar dan moet wel een (Pin)code worden ingevoerd waardoor de veiligheid als nog gewaarborgd blijft.

NFC Pinapparaat

NFC is een redelijk nieuwe technologie en nog niet alle Pinapparaten zijn hiermee uitgerust. U kunt bij uw leverancier vragen of uw Pinapparaat uitgerust is met een NFC-chip. Is uw Pinapparaat hier niet mee uitgerust en wilt u toch contactloze betalingen ontvangen? Dan kunt u het beste een nieuw Pinapparaat aanschaffen.

De Verifone reeks is al uitgerust met deze technologie voor zowel haar Vaste als Mobiele Pinapparaten. De Verifone Pinapparaten worden door verschillende leveranciers geleverd waaronder PinDirect en CCV.

Verifone Vx520 NFC PinapparaatVx520

De Vx520 is het Balie model van de Verifone reeks. Met dit Pinapparaat kunt u ook contactloos betalen.

Verifone Vx520+Vx820 cropVx520+Vx820

De Vx520+Vx820 is kassakoppelbaar, heeft een Full Color Touchscreen en beschikt over een NFC chip.

Verifone Vx680 Mobiel NFC PinapparaatVx680

De Mobiele Vx680 is draadloos en beschikt over NFC technologie.

Geef een reactie